<

Merre van a nagy Ő?

Merre a nagy Ő? Kérdezzük sokan. Vagy van-e egyáltalán nagy Ő? Keressük, kutatjuk. Néha egy nagy szerelemtől, hirtelen fellángoló érzelmektől úgy érezzük, hogy igen, most jött el, és hogy ő a nagy Ő, aztán pár hét, pár hónap múlva a kapcsolat megromlik és már meglátjuk a hibáit, azokat, amiket először nem láttunk a nagy szerelemben. Ha a nagy Ő-t keresed minduntalan, hajszolsz valamit, ami lehet, hogy nincs is. Megéri ez egyáltalán?

NE hajszold a tökéletes nőt, próbálj meg inkább szeretni egy egyszerű lányt. Akinek ugyan vannak hibái, de mindamellett szeretnivaló, szeretetet ad és ízig-vérig egy valós személy. Nem egy álomkép. Sokan esünk a nagy Ő álomképének hibájába. Elképzeljük a tökéletest, legtöbbször olyan embert, aki nem is létezik. A férfiak elképzelik a nőt, aki mindig szép, csinos, ügyesen forog a háztartásban, tud szeretni, kicsit szerény és kicsit vad is, nem szól bele semmibe, keveset beszél és teret ad a szabadságnak is. Na igen. Szerinted létezik ilyen?

A párkacsolat nem erről szól. Ez már nem lenne párkapcsolat. Legyen mindkét félnek hibája és attól lesz szép, ha azt elfogadjuk és azzal együtt szeretjük a másikat. Ne próbáljuk meg mindig a saját akaratunkat rákényszeríteni a másikra, engedjünk olykor és meglátjuk viszonzást kapunk. Az álomkép hajszolásával elvesztjük a megfelelő párkapcsolat kialakításának az esélyét.

Keressük azt, akit szeretni tudunk, de elnézőek is tudunk vele lenni. Később szeressük azt, akivel úgy érezzük együtt tudunk élni, akkor is ha pár kompromisszumot ehhez meg kell kötni. A nagy Ő képét formáljuk kicsit át magunkban és a párkeresés is sokkal könnyebb lesz. Ha nem azt keressük, aki nem is létezik, akkor meg fogjuk találni. Lehet hogy sokkal közelebb van az ebben az értelemben nagy Ő-nek nevezett személy. Sokkal közelebb, mint hinnéd. Lehet, hogy ott van minden nap az irodában, ahol dolgozol? A baráti társaságban, ahova szombat esténként eljársz? Lehet, hogy az a kedves arcú lány, aki minden nap együtt utazik veled a buszon reggel? Csak nem vetted észre még, mert belefelejtkeztél egy álomkép hajszolásába. Én mondom, nem érdemes, sok mindenről lemaradhatsz így az életben. Ne keresd miduntalan a nagy Őt, szeresd inkább azt, aki megérdemli. Vedd észre a körülötted élő nőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük