<

Féltékenység

feltekenyMi gondolsz a féltékenység segíti vagy mérgezi a kapcsolatokat? Hogyan éled meg Te a féltékenységet és hogyan éled azt meg, hogyha a lány féltékenykedik folyamatosan? Érdemes mindkét oldalról végiggondolni! Egyébként a féltékenységgel önmagában nincs is gond, hiszen a szeretet/szerelem jelképe, annak visszatükröződése, hogy félted a másikat, hogy kell Neked. Inkább egy nagyon fontos szót jegyezz meg: mérték! Sok mindenre mondják, hogy kis mértékben ajándék, nagy mértékben öl. Jegyezd meg, a féltékenység is ilyen.

Soha nem szabad, hogy a féltékenység birtoklási vággyá csapjon át! Attól, hogy a lány Veled van, melletted van, nem a tulajdonod! Mit is jelent ez? Bizalom, magánszféra. Ezeket a szavakat értelmezzük. Ne akarjunk mindig, mindent tudni a másikról, ne olvassuk a leveleit/üzeneteit, de kutakodjunk, érdeklődjünk folyamatosan utána. Bízzunk benne! Hiszen velünk van, valószínűleg nem véletlenül. Az a probléma a túlzott féltékenykedéssel, hogy magunkban is kárt okozunk. Ott fog bujkálni bennünk a kisördög, nem hagy nyugton, nem hagy aludni és nem hagy figyelni más dolgokra. Ismerjük fel, hogy ez nekünk rossz. Önmagunk érdekében hagyjuk meg a magánszféráját a másiknak, éljük át a birtoklási vágytól mentes szerelmet. Felszabadult érzés! És soha, de soha ne várjuk el, hogy a másik (mindkét félre igaz) örökre becsukja a szemét. Miért ne nézhetne meg egy jóképű srácot vagy fordított esetben egy csinos nőt? Megmaradt a szeme, az egészséges nemiség, ilyen az ember. Ettől még szeret minket, mi kellünk neki és velünk akar együtt lenni.

Másik oldalról is közelítsük meg a dolgokat. A lány túl féltékeny, nem hagy Neked nyugtot, nem “enged el” a haverokkal egy sörre sem. Ülj le vele, beszélj, mondd el mennyire szereted Őt és hogy számodra Ő létezik. De ne érezd azt, hogy tényleg kötelességed miatta minden másról lemondani! Nem kötelességed. Nyugodtan menj a haverokkal sörözni, találkozz a lány barátaiddal és igen, miért ne nézhetnél meg egy csinos nőt, hiszen van szemed! A hangsúly azon van, hogy belül, a lelkedben/szívedben a párodat akarod és nem mást. Vele akarsz együtt lenni esténként, hozzá bújni reggel ébredés után. Ezt kell vele is tisztázd és kérd, hangsúlyozd, hogy jó Neked és mi az ami már kellemetlen. Ne veszekedj! Azzal nem érsz el semmit. Beszélgetés. Higgadtan. Sokkal többet ér!

Ha már fojtogatónak érzed a kapcsolatod, akkor baj van. Ne engedd, hogy a süllyesztőbe vesszen, mentsd meg, tegyél érte! A féltékenység egy ideig jó, utána szétmar belülről. Téged is és a kapcsolatod is. Muszáj mérlegelni. Ha pedig már ott tart a dolog, hogy nincs mögötte érzelem csak birtoklási vágy, akkor hagyd elmenni, mert nem éri meg tovább szenvedni. Ha van mögötte még érzelem, akkor ketten meg tudjátok oldani. Ketten, együtt, közösen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük