<

Ő már gyereket vállalna…

anya_babaVan egy fantasztikus csajod, jól megvagytok, minden klappolna, de ő folyton a gyerekvállalással nyaggat? Téged viszont egyelőre a hideg kiráz a gondolattól, hogy lármázó, maszatos apróságok futkossanak körülötted? Esetleg úgy gondolod, hogy anyagilag nem tudnátok megbirkózni vele? Vagy netán a mára sajnos igen elterjedt: Ebbe a világba???”-filozófiát követed? Úgy érzed, mindez lassan a kapcsolatotok rovására is mehet? Lássuk mi a teendő ezekben a helyzetekben, hogyan lehet megbirkózni a gyermekvállalással kapcsolatos félelmekkel ill hogyan adhatod partnered tudtára, hogy számodra ez még korai lenne?

A gyermekvállalás a mai világban (ill szerintem a régiben is) egy komoly és felelősségteljes téma egy párkapcsolatban. Lehet, hogy úgy érzed, még nem jött el az ideje számodra? De a csajod már folyton feszegeti a témát? Bizonytalan vagy, nem tudod, hogy add értésére a kételyeidet? Mint minden más esetben, itt is a legegyszerűbb út az egyenes beszéd. Főzz egy kávét vagy egy teát és ültesd le őt, hogy el tudjatok beszélgetni. De mindezek előtt a legfontosabb dolog, hogy magadban tisztába tedd a dolgokat! Hogyan képzelem el a jövőmet mellette 5-10 vagy 15 év múlva? Vajon ő az a nő, aki mellett a későbbiekben el tudom képzelni a családi életet? Vegyük az optimális esetet, a válasz: Igen. Mégis különböző okok miatt félelmeid vannak.

Ha úgy érzed, túl fiatalok vagytok még egy ilyen komoly lépéshez, akkor ne habozz, mondd el neki bátran. Nem vagy még felkészülve és lehet, hogy még ő sincs. Hiába, még te is csak egy nagy gyerek vagy és gondoljon bele, kell az neki, hogy egyszerre két gyermeket vegyen a szárnyai alá? 🙂 Biztosítsd róla, hogy igenis szeretnéd a gyerekprojektet, de még nem most. Hiszen még át kell állítanod a gondolkodásmódodat, még fel kell készülnöd lelkiekben az ezzel járó felelősségteljesebb hozzáállásra.

Ha az anyagi rész miatt aggódsz, mondd el neki ezt is. Szeretnéd, ha a gyerek már biztos anyagi körülmények közé érkezne. Itt lehet szó lakásvásárlásról, hogy előre megteremtsétek neki az otthont vagy akár csak némi spórolásról, „babakötvényről”, ha úgy tetszik. Ne felejtsd el hangsúlyozni, hogy mindez a születendő gyermek érdekében történne, így biztosan megértené, sőt még örülne is neki, hogy milyen felelősségteljes gondolkozású vagy! 😉

Ha ő már a kora miatt aggódik, akkor célszerű lehet kompromisszumot kötni. Tűzzetek ki egy időpontot, amire ő még azt mondja, hogy rendben, te pedig ígérd meg ünnepélyesen, hogy addigra „rákészülsz” a dologra. 🙂 Nem árt felhívnod a figyelmét arra is, hogy a gyerek számára az első és legfontosabb, az, ha már mindketten szeretnétek őt 100%-osan és az, hogy ha egyensúlyba, megállapodott szülők közé születik.

Ha már minden klappol, nincsen semmi akadály és te még mindig félsz, ne félj! Vágjatok bele és a dolgok kialakulnak majd szépen sorjában. Ne feledd, hogy ő nem egy gyerek lesz a sok közül, hanem a Te gyereked, a Te húsod és véred és akár tetszik, akár nem, úgyis imádni fogod őt! 🙂

A legszélsőségesebb eset pedig az, hogy Te minden idegszáladdal a gyerek ellen vagy, el sem tudod képzelni sem most, sem később, hogy gyermeket vállalj. Vannak ilyen típusú emberek és igazából ezt is el kell fogadni. Ilyen esetben viszont fontos a teljesen őszinte, egyenes beszéd! Ne hitegesd, hogy majd később, hogy majd egyszer… Mondd el neki, hogy Neked ez talán soha nem fog menni! Az, hogy ez a kapcsolatotok végét fogja-e jelenteni vagy sem, nem megjósolható, de ezt a kockázatot vállalni kell mindkettőtök érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük