<

Nincs sok pénzem – nem kellek a nőknek?

Eléggé elterjedt nézet, hogy a lányoknak a pénzes pasik kellenek. Vajon tényleg így van? Talán így volt több évtizeddel ezelőtt… de nem most! Ez, ahogyan sok minden, régre, a gyökerekre vezethető vissza. Hogyan volt ez régen? A nőknek nem voltak jogaik, otthon voltak, kisbabát szültek, gyereket neveltek és ugye a férfi volt a család fenntartó. Ennek alapján már látszik is, hogy az a férfi volta jobb férj és családapa, akinek rendesen volt kereset, akinek volt pénze, aki tisztességesen el tudta tartani a családját. Na már most az idők változtak és ezzel a nők is… csak a nézetek maradtak meg a közszájon. Most elmondom mi az igazság!

Első körben leszögezném, hogy mai napig akadnak még olyan lányok és szerintem mindig is lesznek ilyenek, akiknek nem életcéljuk az, hogy önfenntartóak legyenek, akiknek a jó megjelenésen kívül nem sok minden fontos létezik az életükben. Na ők azok, akik a mai napig a pénzes pasikat keresik és ők azok, akik a “gazdag menő” csávó BMW-jében az anyós ülésen “díszként” megjelennek és soha életükben nem dolgoznak, egyszerűen kitartott nők maradnak. Tegyük fel, hogy Te nem egy díszt keresel, hanem partnert magad mellé.

Manapság a nők élete is sokkal többről szól, mint gyereket szülni és nevelni, kitartatni magukat. Manapság vannak jogaik, a nők dolgozhatnak és a nőknek sem szégyen már, hanem szinte elvárás az anyagi függetlenség, az önálló élet megteremtése. A mai világban a nők már sokkal hamarabb “hajtanak” arra, hogy megteremtsék maguknak, ami kell, mintsem arra, hogy egy pénzes pasit fogjanak ki maguknak. Nem kell már attól tartania egyetlen férfinak sem, hogy nem gazdag, nem sportkocsival jár, akkor már nem is kell a nőknek. Sokkal többet ér egy jó diploma, a kellemes intelligencia, jó megjelenés és a kifinomult humorérzék. Na ezek az igazi erények, amelyeket a nők keresnek és nem a pénz. Hidd el és ne csak legyints erre, őszintén beszélek, ráadásul nőként. A csajt akarod? Ne a pénzed villogtasd, hanem az eszed és a jó megjelenésed, azt hogy még benned megmaradt egy kis lovagiasság, az amely már olyan sok pasiból eltűnt mára.

Egyet se keseregj, hogyha nincs nagy házad, szép kocsid, csak arra hajts, hogy önfenntartó légy, határozott és független! Ez már elég a nőknek és elég lehet a kezdethez! 😉

4 hozzászólás “Nincs sok pénzem – nem kellek a nőknek?

 1. Szia!

  Ugye magad sem hiszed, hogy ez ilyen egyszerű? Jó diploma, kellemes megjelenés, intelligencia, humorérzék….

  Nem akarlak megbántani, de ez a “bevett” álláspont, ezt szokták a nők általában mondani. Nem tudom hány éves, vagy, de annyi élettapasztalatod nem lehet ebben a témában, még nőként sem.

  Jó diploma…a nem diplomás férfi már nem is ember? Egyfajta elistista álláspontot vélek kihallani a kurzivált szavak mögül. Persze a jó diploma magával hozza azt, hogy a reménybeli jelölt a nő számára majd megteremti azokat a feltételeket, amelyek az anyagi függetlenséghez és a társadalom normái szerinti “jóléthez” kellenek. Cseppet sem képmutató a dolog…:) (Még mielőtt azt mondod, hogy nekem sincs, de van kettő is, az egyik éppen informatikából, de sosem érdekelt egy nőt sem….)

  A titok nem ezekben a mondatokban van, a titok annyi, hogy a nő nem társat keres a szó szoros értelmében, hanem ÉLETSTÍLUST. Aki ehhez hozzásegíti, abban látja a hős lovagot. Ezért szokták manapság a társkeresést (mindegy, hogy az életben, vagy a neten egy internetes társkeresőn zajlik) egyfajta HR-es próbának felfogni, amikor a nő vizsgáztatja a férfit. Tényleg egyfajta álláskereséshez hasonlít, a kérdés csak az, hogy ha valóban ennyi hasonlóság van a kettő között, akkor nem érdekkapcsolat-e csupán egy férfi-nő kapcsolat?

  Egy olyan közösség, amibe mindkét fél beleadja, amije van és korrekten szeretik egymást, míg meg nem halnak. A dolog ott kezd érdekes lenni, amikor egyik fél a kapcsolatból bajba jut az ilyen korrektül kezdődő viszonyoknál…

  Arról nem is beszélve, hogy minden korban másképpen látja egy nő/egy férfi a kapcsolat lényegét. Egy 40-es éveiben járó, talán már háromszor is elvált (alkalmasint gazdag) nőnek semmit sem jelentenek az általad felsorolt “értékek”, amik talán tizenéves kor végén, huszonéves korban még bejöhetnek.

  Kellemes megjelenése is csak annak a férfi egyednek lehet, aki a társadalmi ranglétrán már eleve megteremtette magának azt a lehetőséget, hogy foglalkozzon saját magával, a testével, tehát inkább fizikai síkon, mert a szellemi marhára nem érdekel egy nőt sem. Egyszer egy majdnem 30 éves csaj azt mondta nekem: az ő ágyékához a férfi agyán keresztül vezet az út. Sajnos éppen akkor ittam és e szavak hallatán erőteljes szénsavmennyiség tolult a fülembe és az orromba….Később a hölgy egy 55 éves bróker barátnője lett. Persze, gondolom ő kellemes, elegáns, művelt és szexis volt és cseppet sem volt köze döntésének ahhoz, hogy megfelelő életstílusra vágyott…

  Ez sem képmutató, egy cseppet sem.

  Vagy ez, vagy aranykanállal a szádban születsz. Tényleg nem megbántani akarlak, de az általad vázolt kép annyira le van egyszerűsítve, hogy mosolyognom kellett rajta. Nem gúnyosan, hiszen azt kívánnám, bárcsak valóban így működne a dolog. Remélem idealista vagy és nem képmutató.

  Barátsággal,

  Sándor

 2. Kedves Sándor, nem tartom magam sem képmutatónak, sem idealistának. Amiket leírtál, természetesen van benne valami. Amiket én leírtam, abban is van valami. Sok nézőpont van a világban, mindent ezernyi perspektívából meg lehet közelíteni, így köszönöm, hogy Te leírtad ezeket a szavakat. Nem kell mentegetőzni, mert nem bántottál meg, ugyan mivel tetted volna? A véleményeddel? Én örülök, hogyha kiterjed a téma több nézőpontra. Köszönöm a kreatív és hosszú írásod! Üdvözlettel

 3. Szerintem az ápolt megjelenés és a figyelmesség veszi le legjobban a nőket a lábáról. Most lesz a harmadik randim egy csodaszép lánnyal, semmilyen flancos helyre nem vittem, mégis jól alakulnak a dolgok. Most a lakásomra hívtam “filmet nézni”. 😀 Behűtöttem a pezsit, vettem a Media Marktban egy DVDt (Bor, mámor, Provence: a nők imádják az ilyen romantikus filmeket) pár gyertya, ennyi. Biztos vagyok benne hogy ma megkapom. Azért drukkoljatok! 😛

 4. Hali !

  Valahol olvastam már eme témában, és ott találtam egy igen frappáns megközelitést (nincs ékezetem)…
  Ez a csajok a szerelemmel téma olyan mint a világbéke…
  Mindenki akarja, de valahogy sehogy sem jön össze…

  Üdv:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük