<

Kutyája van, nem bírom a kutyákat!

lany_kutyaÚgy érzed, megtaláltad szíved választottját, jól kijöttök, szépen alakul a kapcsolatotok? No de van egy kis bökkenő? Az a kis (vagy nagy) ugató, nyálcsorgató szőrcsomó, akit mindenhová magával cipel? Aki biztosan mindig akkor ugrik fel a gazdija ölébe, amikor éppen a kanapén szeretnél vele összebújni? Nem tudod, mit kezdj vele, nem csíped a kutyákat meg amúgy is..? Nézzük meg, milyen kompromisszumokat lehet ilyen esetekben kötni.

Ha szerettek sétálni vagy kirándulni járni és a csajod mindig magával hozza a kedvencét is, az bizony néha idegesítő lehet, főleg ha minden fűszálnál és bokornál meg kell állni a kötelező szaglászgatásra. Vagy éppen szembejön egy másik eb, amikor is rendesen csatát kell vívnunk fellelkesült négylábúnkkal, hogy arrébb tudjuk cipelni. Ilyen esetekben jó, ha kifigyeled, hogy mikor tartja a barátnőd a sétáltatásokat (ezek általában, azért rendszerezettek) és érdemes lehet a találkákat valamivel a séta utánra szervezni. Előtte azért nem célszerű, mert a csajod valószínűleg úgy lesz vele, hogy akkor már kicsivel hamarabb is kiviheti a kedvencét, na de utána már csak nem fogja még egyszer megjáratni.

Ha a házban zavar a kutya Téged, mert ugrál rátok, nagyon szőröz vagy miegymás, akkor kérd meg a barátnődet, hogy amíg nála vagy, addig egy kicsit száműzze láb alól az ebet. Mondd el neki, hogy Te 100%-osan rá szeretnél koncentrálni, amíg együtt vagytok és szeretnéd, ha ez fordítva is így lenne. Ha nem akarja kitenni az udvarra a „szegény kicsikét”, akkor egyezzetek ki abban, hogy csak a helyiségbe ne jöjjön be, amelyben vagytok.

Ha már esetleg együtt is laktok és Te nagyon nem szeretnéd a szobákban látni a kutyuskáját, akkor próbálj meg szintén kiegyezni, hogy ha be is jöhet a kutya, akkor is csak az előtérbe vagy előszobába, ahol viszont ki lehet alakítani neki kis sarkot vagy kuckót, ahol „büntetlenül” szőrözhet vagy nyálazhat. 🙂

A barátnőd netán tényleg nagyon elvakult kutyafan? Nem hajlandó a kompromisszumokra, mindennél előbbre helyezi kedvence kényelmét? Ilyen esetben, nem árt átgondolnod, hogy ha már most a 2. helyen vagy csak az értékrendjében, akkor a későbbiekben, mi jöhet még. De ha megsajnálod őt, mert látod, hogy tényleg mennyire szereti a kutyáját, akkor megpróbálhatsz Te alkalmazkodni a négylábúhoz. Felajánlhatsz olyan kompromisszumot, ahol is az állat bent lehet a lakásban, de akkor például kötelezően minden nap át kell kefélni a bundáját, hogy ne hullajtsa a szőrét. Szintén ki lehet neki alakítani kis kuckót, ahol a saját plédjén, a saját játékaival folyathatja a nyálát. Ha étkezésekről van szó, akkor legyen addig „száműzetésben” a konyhából, már csak a béke kedvéért is. Ezen felül pedig megpróbálhatod őt tolerálni, megszokni a közelségét, netán összebarátkozni vele. Ha pedig az apróbb kellemetlenségeket sikerül legyőzni, akkor lehet, hogy a végén úgy megkedveled, hogy Te fogod őt meginvitálni a kanapéra egy közös filmnézésre! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük