<

Korkülönbség

Korkülönbség a kiszemelted és közted? Jóval idősebb a hölgy, akihez vonzódsz? Netán sokkal fiatalabb Nálad? Mennyire jelent ez hátrányt? A nők hogyan viszonyulnak a korkülönbséghez vajon? Eléggé változó, de a nők többségét zavarja “mások véleménye” és általában a túl nagy korkülönbségről az embereknek megvan a maga, nem mindig jó véleménye. Azért annyi párt látunk mégis, akik között akár 10-20 év különbség is van. A felállás inkább az idősebb férfi, fiatalabb lány, de ma már nem “égetik el máglyán” azt az idősebb hölgyet sem, aki fiatalabb férfival jár.

A nőket és a minket körülvevő embereket mostanában már nem zavarja annyira a korkülönbség. Sőt, már szinte “divat” a fiatalabb, 20-as lányoknál hogy 10-15 évvel idősebb férfit választanak. A férfiak amúgy is később érnek, tudjuk, hogy akár 3-4 év különbség is lehet a két nem felnőtté válásának befejeződése között.

Az az igazság, hogy nem érdemes előre “agyalni” ezen. Milyen előnye vagy milyen hátránya van ennek? Ne ezen gondolkozz és pláne ne ez alapján válassz magad mellé párt. Te válassz, ne mások, ne előítéletek döntsenek helyetted. Lehet, hogy ő az igazi. Akár 10 évvel idősebb vagy fiatalabb nálad.

Igazából nem a kor számat. “Tökéletes férfi” lehetsz az általad választott nő számára, mindegy hány éves vagy. Nem a kor számít. Egyébként is, ha túl idősnek találod magad az illető lányhoz, állj másképp a dolgokhoz. Közelítsük ezt úgy meg, hogy elég érett hozzád az a lány? Elég felnőtt már, hogy társad legyen?

Ha úgy éreznéd a lányt zavarja a korkülönbség, ne ezt forszírozd, hanem másképp közelíts a probléma megoldásához. Add a tökéletes férfi látszatát, légy “tökéletes”, mutasd a jó tulajdonságokat, szorítsd háttérbe a rosszakat. A korodat fordítsd a javadra, emeld ki annak minden jóságát. Idősebb vagy? Mutasd. hogy bölcs vagy és Tőled lehet tanulni, van élettapasztalatod és Rád biztosan lehet számítani. Fiatalabb vagy? Mutasd, hogy mennyire pöröghet az élet, hogy mennyi energiád van és milyen dinamikus vagy.

Természetes az persze, hogy nem élünk tökéletes világban, alapvetően nem kéne, hogy a kor -mint olyan apróság- befolyásoljon egy kapcsolatot, de mégis sok nő számára jelentőséggel bír. Viszont rajtad áll vagy bukik a dolog. Nem kell, hogy véget érjen, hogy ne legyen “happy end” a dologból. Mindezek ellenére előfordulhat, hogy váló ok lesz a korkülönbségből, de hiszem, hogy ez már csak olyan esetekben fordulhat elő, ahol alapjában véve nem passzolnak össze az illetők. Akik tényleg egymásnak valók, akik tényleg egy párt alkotnak és illenek egymáshoz, mint kulcs a zárhoz, ott ilyen apróságok biztosan nem okoznak igazi problémákat.

2 hozzászólás “Korkülönbség

  1. Hali!

    Nekem az a problémám hogy 14 vagyok de van egy új tanár aki 20 és ad bizonyos jeleket én is adok de nemtudom hogy közelítsem meg.

    kérlek segíts!

  2. Kedves Dávid! Nem lehet, hogy a tanárnő csak mint diák tekint Rád? Csak a kedvességét veszed jeleknek? Figyelted már, hogy másokhoz (osztálytársakhoz) hogy viszonyul?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük