<

Kerüld a kínos csendet!

Ismered a hosszú kínos csendeket, igaz? Amikor egyikőtök sem tud mit mondani és hirtelen feszengeni kezdetek. Az egyik legrosszabb dolog ez, teljesen meg tudja ölni két ember közötti kommunikációt. Ha túl sok ilyen kínos csend ékelődik a társalgásotokba, akkor a lány el fog menekülni, az már biztos. Mindig, minden helyzetben arra kell törekedned, hogy elkerüld a kínos csendeket. Hogyan teheted ezt meg? Van pár technika…

Két egyszerű példa a kínos csendre:

Te: Szoktál zenét hallgatni?
Ő: Igen.
(… Kínos csend …)

Te: Neked sok hobbid van?
Ő: Nem igazán.
(… Kínos csend …)

Az ilyen párbeszédek igen kellemetlenek tudnak lenni, pedig el lehetne kerülni őket. Hogyan? Olvass figyelmesen!

1. Nyílt kérdéseket tegyél fel eldöntendő kérdések helyett

Vannak zárt és nyílt kérdések. Mit is jelent ez? A zárt kérdések azok, melyekre igen/nem válasz adható, a nyílt kérdések pedig, melyekre jellegükből adódóan nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni. Tehát eldöntendő és kifejtendő kategória. Szinte minden kérdést fel lehet tenni mindkét féle módon, tehát ha kérdezel valamit egy nőtől, figyelj oda rá, hogy mindig kifejtést igénylő kérdéseket tegyél fel neki!

Eldöntendő kérdés: – Szoktál klasszikus zenét hallgatni? (Válasz: Igen/Nem)

Ugyanez nyílt kérdésként: – Mit gondolsz a klasszikus zenéről? (Válasz: Szerintem jó, mert… blablabla…)

A nők alapvetően szeretnek sokat beszélni, és ha nem vezeted őket direkt egy egyszerű válaszhoz (igen / nem), akkor részletesen ki fogják fejteni álláspontjukat, és beszélni fognak hozzád. Ezzel pedig máris elkerülted a kínos csendet.

A kifejtős kérdésnek vannak még előnyei. Ezzel azt jelezheted a lánynak, hogy érdekel a részletes véleménye az adott témáról, másrészt a rá adott hosszabb válaszban biztos találsz majd valami olyan pontot, amire később rákérdezhetsz, tovább folytatva a beszélgetést. És így sokkal gördülékenyebb lesz az egész társalgás.

2. Aktívan hallgass

Ki kell használnod, hogy a nők szeretnek beszélni. Viszont vigyázz, ha úgy érzi a lány, hogy nem érdekel Téged igazán a mondanivalója, akkor ő is el fog hallgatni. És ha valami olyan dologról mesél neked épp álmaid nője, ami igazán érdekel téged, de te csak hallgatod őt, némán ülsz vele szemben, akkor bizony hamar azt fogja hinni, hogy nem érdekel, amit mond neked és természetesen elhallgat.

Ki kell mutatnod, hogy érdekel, amiről beszél, és mindig vissza kell jelezned neki, hogy figyelsz rá, várod a folytatást. Néha meg kell, hogy szólalj, mintegy visszajelzésként, pl. “Aha”, “Dejó, ez nagyon érdekes”, “Szerintem is!”, “Aztán hogy volt?”, “Csak nem?” meg ilyenek. Bólogass közben, és ne csak ülj ott és nézd őt bambán!

Ha már ezt a két módszert megragadod, sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb lesz, akár már az első beszélgetés a kiszemelt lánnyal.

5 hozzászólás “Kerüld a kínos csendet!

 1. Egész jók.. No kipróbálom majd legközelebb. Én már rontottam el így első beszélgetést..

  Peti

 2. Na, ez az a hiba, amit még soha nem követtem el XD De komolyan, nem olyan nehéz, ha leállok egy lánnyal dumálni, akkor feltételezem, hasonlítunk, és érdekel. Na akkor már ösztönösen így kérdezek, ééééééééééééééééééés van hogy órákig beszélünk ugyanarról (persze legtöbbet mindig a lány hihihi)

 3. Te ezt kimásoltad egy az egybe…
  Valami Nicholas Viktor írta le, és alapból nem hülyeségek, de kipróbáltam, és volt olyan lány, aki képes volt egy “nem tudom”-hoz hasonló igen rövid válasszal elintézni az egészet… Kapja be!!!:)
  Gondolkozok itt, hogy mit kérdezzek…

 4. Persze, hogy másoltad, mi mást tehettél volna. Ez is egy emberiségért tett cselekedet, hogy egy nagyon jól megcsinált, komfortos oldalban összegyűjtötted ezeket.
  Én egyedül azt bánom – ÉS EZT NAGYON – hogy senki sem veti föl azt, hogy mi van akkor, ha 16 évesen betegesen el tudott Miss. Tökéletes csábítani – egyébként szerintem akaratlanul.
  Nagyon elkéne egypár cikk kifejezetten tinik/diákok számára.
  Nagyon kérlek, léci, mihamarabb tegyél fel ilyet !!!
  Előre is nagyon köszönöm.

 5. Egy lényeges szabályt azt hiszem kihagytál, amit én fontosnak tartanék megemlíteni, még netán ha az köztudott is, megerősítésképpen (te is írtál köztudott dolgokról, mégsem mondom, hogy felesleges megemlíteni):
  Ha tényleg szeretsz valakit, ha tényleg szerelmes vagy valakibe és nem csak egy seggfej, perverz nőcsábász vagy, akkor ABSOLUTE azonosulnod kell vele, a hobbijaival, szórakozási szokásaival, témáival, kedvenc tudományágával, stb… DE LEGALÁBB MEG KELL PRÓBÁLNOD. Ez persze kemény helyzet lehet, legfőképp nálam, amikor Miss. Tökéletes még abban is 3× jobb nálam, amire én 6-os koromtól kezdve specializálódtam, és bármiről, DE BÁRMIRŐL 1000× többet tud, mint én… vagy bárki… esetleg még a szorzókhoz hozzátehettek pár nullát…
  DE HA MEG SEM PRÓBÁLOD, MAGYARUL CSESZEL AZ EGÉSZRE (AKÁRMIT MONDHATSZ, HA NEM CSELEKSZEL AKÁR DURVÁBBAT IS MONDHATNÉK), FUTHATSZ IS A KIVÁLASZTOTT ELŐL, MIELŐTT VÉGLEG MEGSZENTSÉGTELENÍTENÉD.
  Ez persze függ a kiválasztott “minőségétől” is… Pl. a tökéletes lányt (feltettem, hogy fiú vagy) már hiába keresed, mivel én már kiszemeltem, ha pedig mégis eltévednél a Leővey környékére és kiszemelnéd a világhírű szépséget (itt testileg-lelkileg egyaránt értendő), aminek kb. 0,001% az esélye, mivel azonnal nem fedezhető fel tökéletessége, vedd úgy hogy kihívtalak pl. egy tőrpárbajra (házi lőfegyverként csak nehézgéppuskám van).
  Ha meg egy hülye libát szemeltél ki, cseszheted azt az álszent szerelmedet.
  Szóval ha nincs meg legalább a csírája annak a képességnek benned, hogy átállj arra, amit ő szeret, fennáll a veszély, hogy a köztudott “nincs bennünk igazán elég közös dolog” ítéletszóval fog ledöfni, ami még nekem is az egyik rémálmom.
  És ne feltétlenül gondold annyira nehéznek az átállásd. Ha már alapból ettől félsz… innét te is tudod tovább. Az elhatározás után pedig csak könnyebb lehet a folytatás… csak sose szabad leállni.
  Én is a mostani hétvége alatt álltam/állok át zenéről és matematikáról biokémiára… és láss csodát: még feledtetni is képes a munka szerelmi-bánatomat akár még hosszabb távon is (3-4 óra).
  Úgyhogy csak intenzív akaraterőt minden hozzám hasonló szerelmi áldozatnak, engem vár a biológia…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük