<

Jófiú vs. rosszfiú

A jófiú-rosszfiú, melyik legyek kérdésről is sokat lehet olvasni. Sokszor azt vesszük észre, hogy a nők vonzódnak a “rosszfiúkhoz”. Az a srác szinte csak tárgynak kezeli a nőket, mégis akkor miért zsongják körül a nők? Alapvetően az ösztönökről van szó. Ösztönösen vonzódunk a magabiztosnak tűnő srácokhoz, akiken érezzük, hogy igazi “préda” lehetünk mellette. Azt is elárulom Neked, hogy az ágyban is olykor jól esik a vadság, habár a nők alapvetően a gyengéd szeretkezésre vágynak. Ösztöneink azonban nem hagynak nyugodni. Olykor arra vágyik a lány, hogy menj és teperd le!

Az ezen való vitatkozás, hogy melyik is a “megfelelő” minta, az egyik legrégebbi azok közül, amelyek a kapcsolatokkal és a csábítással foglalkoznak. Azonban a “jófiú” lét lényege rendesen félre lett értve. Az a közhiedelem, hogy az udvariasság, barátságosság, gyengédség, romantika stb. az amiről a jó fiúság szól, szóval kerülendő. A rosszfiú pedig az, aki jól megizéli a lányt amíg a “jófiú” odakint vár az utcán szakadó esőben virágokkal a kezében …. és csak vár …. és csak vár.. 🙂

Persze ez nem azt jelenti, hogy a nők a durvaságot választják az udvariassággal, illetve a tapintatlanságot az előzékenységgel szemben. Minden világossá válik, ha megszemlélünk egy fontos, általában feledésbe merülő, tényezőt, hogy mitől is kerülnek ki a “rosszfiúk” győztesen a “jófiúkkal” szemben, amikor ilyen vetélkedésre kerül sor. Ez a tényező pedig a szexualitás. Miért is? A “rosszfiúk” nem félnek kimutatni, hogy ők szexre vágynak – hiszen emberek – míg a “jófiúknak” a szexualitásuk elrejtése éppen úgy része a hódítási tervüknek, mint ahogy a barátságosság, az udvariasság és maga az udvarlás. Nagy hiba. Bár nem minden esetben. Megszerezheted a kiszemelted a macsós stílussal és utána megtarthatod a jófiú stílussal. Csak ügyesen!

5 hozzászólás “Jófiú vs. rosszfiú

 1. Kedves Fiatal Informatikus Lány szerző ! Jó dolgokat írsz, de…

  “Megszerezheted a kiszemelted a macsós stílussal és utána megtarthatod a jófiú stílussal. Csak ügyesen!”

  Ez a mondat a tipikus magát igényes értelmiségi nönek tartó, aztán magát szinglilétre ítélő, majd a világot telesíró csajok ( nincs egy normális pasi seeeeeeeeeeee !)absztrakt vágyálmát testesíti meg. Ilyen pasi ugyanis nincs..vagy legalábbis egy olyan korosztályban, ami már túl öreg nektek..

  Van egy kezdő orvosnő ismerősöm. Falusi lagzikba és egyéb helyekre jár, és felszedeti magát a falu bikájával (a “bikaságba” persze azért a jólszituáltság, a szép nagy ház, stb. is beletartozik). A “bika” persze boldog, a családja ragyog: dokicsajt hozott a házhoz a böszme fiunk..Aztán..a csajszi elkezd nevelni..értelmiségit, “jófiút” akar csinálni az adrenalinagyúból. Elvárásokat támaszt. Először csak szép szóval. Aztán zsarolással. Randimegvonás, szexmegvonás. Egy kezdő orvosnak ugyebár sok a dolga, hogyan nem lehet ezt megérteni. Aztán “bikusom” úgy kivágja, mint eb a Szaharát..

  És szegényke persze áldozat. Ballag a 30 felé – és továbbra is kelleti magát az alfahímeknek, abban a hitben, hogy majd ő papucsot csinál belőlük. Nem fog, más meg nem kell neki..

 2. Kedves Idegen!

  Félreértettél… Nem egy csak a mesékben létező férfiról beszéltem, csupán arról, hogy mikor milyen stílusban “pompázzon” egy srác a nőnek, ha az a nő kell neki. Néha lehet kicsit játszani, persze nem azt mondom, hogy soha ne adja magát, hiszen mindennek az alappillére az, viszont azon felül jön a játék, a párkapcsolat is valahol az.

  Minden jót! Az meg amit rólam képzelsz.. Biztosíthatlak: nem az vagyok én. 🙂

 3. Csatlakozok Joe187, véleményéhez :NŐK manapság teljesen megvannak zizzenve.Elrugaszkodtak a valósságtól,kreálnak maguknak egy férfi ideált ami nemlétezik.Utána meg jön a hiszti hogy nincs egy normális férfi a földön.

 4. Ez a tipikus példája a nők érthetetlen gondolkodásának. A rosszfiúkat szeretik, de közben jófiúra vágynak, csakhogy a jófiú csak akkor kell, ha a rosszfiúból kell átformálni…kész paradoxon…
  Én pl nem tudom megjátszani magam. Kedves srác vagyok, a csajok szépen le is szarnak…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük