<

Internetes társkeresők: van-e értelme?

TárskeresőMai digitális társadalmunkban igen nagy népszerűségnek örvendenek az internetes társkereső oldalak. Ez a műfaj egy egész iparággá nőtte ki magát, rengeteg oldal közül válogathatunk a neten. De vajon sikerük is akkora-e, mint a népszerűségük? Egyáltalán van-e értelme, hogy látatlanban, sokszor inkognitó mögé bújva próbáljuk meg megtalálni életünk szerelmét? Mik az előnyei ill mik a hátrányai a világhálón való ismerkedésnek. Ebben a cikkben ezt próbálom meg leírni Neked, több szempontot is figyelembe véve.

Talán egyik legnagyobb előnyük abban rejlik, hogy nagyon egyszerűen, pár klikk és néhány csinos fotó feltöltése után kész is van profilunk és utána várhatjuk a hódolók tengerét. De az egyik hátránya is ebben rejlik, hiszen ha nekiálltunk, akkor utána bizony folyamatosan foglalkoznunk is kell az oldalunkkal. Minél népszerűbb oldalon regisztráltunk, annál több érdeklődőre számíthatunk és néha bizony el lehet veszni a sok „ideális jelölt” között.

Több társkeresőn már erre is vannak megoldások, hiszen rengeteg szűrővel, sok mindent beállíthatunk kezdve a külső ideáltól, a zenei érdeklődésen át a közös hobbikig, de még bizony így is szép számmal fognak maradni „hozzánk illő” emberek. Tehát csak akkor kezdj bele ebbe az egészbe, ha tényleg komolyan gondolod, fogsz tudni rá folyamatosan időt és türelmet szakítani és felkészültél az inkognitóból eredő esetleges csalódásokra is, mert bizony nem ritkán fordul majd elő ilyesmi is. Vannak már fizetős oldalak is, amik elsőre furcsának tűnhetnek, de ezek viszont jó eséllyel kiszűrik a komolytalankodókat, hiszen ők ingyenes oldalakon is „játszogathatnak”.

Sokan találják meg ilyen módon társukat, de ez komoly erőfeszítéseket, sok időt és nagyban szerencsét is követel. Néha pedig, még ha sikerül is találnunk egy számunkra megfelelő embert, a távolság még mindig beleszólhat a hosszú távú sikerbe. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ha regisztráltál is egy ilyen weboldalon, a keresgélés közben se hanyagold el a közvetlen környezetedben rejlő lehetőségeket! Járj sokat társaságba, legyél nyitott és közvetlen, mert lehet, hogy kiderül, hogy életed társa nem az interneten, hanem valahol sokkal közelebb rejtőzik! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük