<

Elvált nők

Miért is kell külön szót ejteni az elvált nőkről? Mert külön világ. Igaz, én még nem éltem át ezt az élethelyzetet (szerencsére) de találkoztam már ilyen nőkkel és általánosságban el lehet mondani, hogy lelkileg megalázott, érzelmileg sérült és a hitét a férfiakban elvesztő nőkről van itt szó. Ha válás nem békésen zajlott. Azonban a válások 75-80%-a nem békés, az biztos. Mire kell figyelned, ha a kiszemelted egy elvált nő?

Először is kicsit óvatosabban kell közelíteni az elvált nőkhöz. Hisz érthető módon a bizalmuk megrendült a férfiakban. Ezt a bizalmat a férfi nemben valószínű Neked kell újra felépítened benne. A nők alapból sok szeretetre, gyengédségre vágynak, egy elvált nő esetében ez duplázódik. Azt gondolod, hogy az már túl sok? Nem igaz, ha valóban szeretnéd azt a nőt, megéri. Figyelj rá, hogy meg ne bántsd, ha tudod, hogy miért vált el, kerüld azokat az élethelyzeteket. Ha pl. a volt férje sokat ivott és emiatt ment tönkre a kapcsolat, akkor nem szerencsés, ha alkohollal kínálod vagy előtte öntesz fel a garatra.

A fontos tehát az, hogy egy elvált nő érzelmi világa gazdagabb, mint egy válást még nem tapasztalt nőé, így figyelned kell a lelkére. Ha meg még nem tette túl magát a házasságán, akkor sok szeretettel tovább lendítheted vagy ha végképp veszni látszik, akkor időt kell neki adni.

Persze azt megjegyezném, hogy vannak olyan elvált nők, akiknek nem csorbult annyira a lelki világa és könnyedén átvészelték a válást, de ne felejtsük el, hogy az a házasság valamiért tönkrement, amit azért semmiképp nem lehetett jó átélni.

Egy hozzászólás ehhez “Elvált nők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük