<

Első benyomás

Az első benyomás vajon mennyire fontos? Biztosan hallottad már azt a tanácsot pl. egy állásinterjú előtt, hogy figyelj a belépésre, mert az első benyomás nagyon fontos. Vagy amikor Te kerültél abba a helyzetbe, hogy pl. a legjobb haverod bemutatta a barátnőjét és benned rögtön pozitív vagy negatív érzelmeket keltett. No, ez az első benyomás és nagyban befolyásolja a továbbiak alakulását, akarva vagy akaratlanul, de minden embernél megfigyelhetően. A kiszemelt lányban sem mindegy, hogy milyen első benyomást keltesz.

Csajok leszólítására nagyon ida kell figyelni. Nem mindegy hogyan történik az első.. beszélgetésből sem. 🙂 A nők általában nagyon hamar eldöntik az első találkozás alkalmával, hogy érdekli-e őket az adott férfi vagy sem. Sőt tovább megyek. Az első 1-2 percben már azt is tudják, hogy lefeküdnének-e az illetővel.

Miért döntenek a nők ilyen gyorsan? Mert ilyen gyorsan kell dönteniük!

Egy csinos lányt egyfolytában ostromolnak a férfiak. Folyton bókolnak neki, folyton megszólítják bármerre is jár. Ez egy fiatal lány számára, aki most cseperedett fel, eleinte izgalmas jelenség, de egy idő elteltével már zavaró.

Tegyük fel, hogy egy nagyon csinos hölgyet naponta 10 férfi szólít meg. Ha mindegyiknek csak 5 percet ad az életéből, akkor ez közel egy teljes nap havonta!

Ez számára mind elvesztegetett ido! Ezért kénytelen az elso benyomás alapján ítélni, ami csak néhány másodperc esetenként.

Ennyi időd van, hogy felkeltsd a figyelmét! Kevés? Lehetetlen?

NEM!

Ahhoz, hogy kitűnj a nagy tömegből másképp kell viselkedned már rögtön az első pillanattól kezdve. Hiszen gondold végig, ha a lánnyal csak most találkoztál és nem teszel rá jó benyomást, akkor már nem tudod kijavítani, mert egyszerűen nem ad neked második lehetőséget, többet nem találkoztok. Rögtön az elso pillanattól kezdve a lehető legjobb éneddel kell felé kommunikálnod!

Nem véletlenül ez a szó: kommunikáció.

A kommunikáció több szinten történik. Egy tipikus találkozásnál az alábbi ingerek érik a hölgyet:

  • Vizuális – amit lát: az öltözködésed, a testbeszéded.
  • Hangok – amit mondasz és ahogy mondod. Fontos itt a beszédtempó és a kimondott szavak jelentése is.
  • Illatok – vonzó-e a Te illatod a számára.
  • Érintések – ha érintésre kerül a sor, akkor hogyan érinted meg. Kellemes-e ez neki stb.

Az alábbi felsorolásból láthatod, hogy mennyi mindenre kell figyelned. Fontos, hogy eleinte, amíg nem vagy gyakorlott figyelj egy kiválasztott csatornára. Ha azt már kifinomultnak érzed, figyelj egy máskra. Egy idő után jöhet a halmozás és a végén már mindenre tudsz figyelni és tudatosan irányítani a másik emberben keltett első benyomást. És ez nem csak a sikeres csajozásnál fontos, hanem az élet sok más területén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük