<

A főnök és a titkárnő esete

Hogy is van azzal a fiatal csinos titkárnővel/alkalmazottal meg az ő jó kiállású, pénzes főnökével? Ismerős a helyzet? Filmekben gyakori felállás. Mi a helyzet a valós élettel? Illendő-e kikezdened a lánnyal, ha ő az alkalmazottad? Na és mi van, ha ő csábít el?

Furcsa dolog ez, ki lenézi a helyzetet, kinek felcsigázza a fantáziáját. Ugye a combig érő fekete szoknya alól kivillanó hosszú barna láb, formás mellek, csinos pofi elképzelése meg hogy ennek a csinos pofinak a gazdája az íróasztalunkon heverjen készen arra, hogy befogadjon minket, hát melyik férfit ne csigázná fel? Írtam már a Munkakapcsolatból szerelem című cikkben a kollégák viszonyáról. Azonban egész más a helyzet, ha főnök-beosztott között jön létre viszony.

Valóban többen lenézik ezt a szituációt. Vannak, akik lenézik a nőt, azzal a felszólalással, hogy ő a feljebb jutás reményében ment bele a viszonyba. Mások lenézik a férfit, hisz szerintük ő csak kihasználja az alkalmazottját és bábként bánik vele.

Csúnya dolog, ha felsőbb beosztásúként kezd ki valaki az alkalmazottal. Hisz ez akár kihasználásnak is minősülhet. Persze a csalfa lányokat sem kell félteni, akik hátsó szándéktól vezérelve csábítják el főnökeiket. Én azt mondom ezek a viszonyok, szinte soha nem tiszták…

Ebből kifolyólag, javarésze ezeknek a kapcsolatoknak nem igazi érzelmeken alapul. Az nagyon ritka. Statisztikák alapján az ilyen főnök-alkalmazott kapcsolatok hamar zátonyra futnak és nem sok értelmük van. Ritkán vagy inkább soha nem hallani olyat, hogy “Hallottad, K. József elvette a titkárnőjét”. Ráadásul igen a munka rovására mehet a dolog. Ha ilyen szituációba kerülünk (akármelyik felén is legyünk) gondolkozzunk, hogy megéri-e. Megéri-e egy ilyen kockázatos kaland, netán úgy érezzük, hogy ez több annál. Ezekben a nem mindennapi helyzetekben mindig először gondolkodjunk, aztán cselekedjünk! Még akkor is, ha ez férfiként egy csinos titkárnő láttán nehéz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük