<

A “3 másodperces szabály”

Annyi helyen olvastam a 3 másodperces szabályról, hogy nem lehetett kihagyni ennek a felkerülését erre az oldalra is. 🙂 Habár nincs személyes tapasztalatom, ehhez hozzáfűznivalóm, jöjjön most itt mi is az a híres 3 másodperces szabály:

“3 másodperc szabály

Ha nem tudsz semmilyen témát feldobni beszélgetés közben, bármit is teszel, ne szegd meg a 3 másodpercet. Döntsd el, mit akarsz tenni, még ha nincs is ötleted, 3 másodpercen belül. Ha ezt betartod, észre fogja a lány venni, és ezt a spontaneitás jeleként fogja értékelni.

Ha viszont vársz vagy tétovázol, és csak utána szólítod meg, érezhetően rosszabb pozícióból indulsz nála. Ha három másodpercen belül megszólítod, akkor kénytelen észrevenni, akár akarja, akár nem – egyfajta változást hozol ezzel az eddig mozdulatlan környezetbe. De vigyázz arra, hogy ne csak úgy a semmiből kerülj elő: még a végén riadót fúj. Ki tudja, mióta vagy a nyomában és bámulod kidülledt szemekkel – gondolja ő. Egy ilyen szituációt tehát azzal tudod elkerülni, ha alkalmazod a jól bevált 3MP szabályt. Azonkívül, hogy értékeli majd a spontaneitásodat, nem lesz időd tenyérizzadásra, dadogásra, bukdácsolásra – szóval azon tünetek produkálására, amellyel egy ÁFF (Átlagosan Frusztrált Fickó) általában rendelkezik.

Lehet, hogy később elkezded ezeket a tüneteket produkálni, de az biztos, hogy mikor megszólítottad, még nem tetted – nemigen volt rá időd. Az első benyomás pedig nagyon sokat számít. És ha ez a rólad kialakult benyomás azt sugallja, hogy magabiztos és spontán ember vagy, ami persze piros pontot jelent imádatod tárgyánál – arról nem is beszélve, hogy egy pozitív indítás után kisebb eséllyel válik remegő kocsonyává a lábad, miközben beszélgetést folytatsz Vele.

A 3MP persze nem egy abszolút érvényű szabály. Onnan számít, amikor megpillantottad őt ÉS készen álltál arra, hogy megszólítsd. Előfordulhat ugyanis, hogy valami miatt nem vetted észre, így nem is próbáltad megszólítani. El lehettél foglalva valamivel, netán – jobbik esetben – valakivel. De abban a pillanatban, ahogy minden készen áll: mozgás – ketyeg az óra!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük