<

Simogatás, kényeztetés

Mikor volt utoljára, hogy egy kedves barátnőd vállára helyezted a kezed elismerésként? Vagy például mikor volt utoljára, hogy egy szomorú osztálytársadat/ kolléganődet átölted, megsimogattad vígasztalásként? Régen, ugye? Pedig ez a legjobb módszer egy nő megnyerésére. Az már biztos. Éreznünk kell az érintést, éreznünk kell a férfiakat, ahhoz, hogy odafigyeljünk arra, amire kell. Nekünk nőknek fontos az érintés mindig, minden esetben, amíg a férfiaknak ez inkább csak a szexre korlátozódik. Ezt mindig szem előtt kell tartanod!


Hiába érzed úgy, hogy már pedig minek megsimogatni a vállát, vagy minek megölelni, Te úgy is vonzódsz iránta és ezt biztos észreveszi. Na ez nem olyan biztos. Viszont a kedves érintés szavak helyett is beszél. Nekünk nőknek többet jelent pár kimondott szónál vagy kedveskedő szavaknál. Ha a nő szomorú, örül vagy épp bánatos, mindig jól esik neki egy szavak nélkül jött ölelés, simogatás, kényeztetés. Szex nélkül is akár. Ez hangozhat furcsán a férfi számára. El ne felejtsd, hogy a nőknek nem minden a szexuális érintkezés! Azon felül is szükségük van az érintésre. Habár 1-1 ilyen ölelkezős, vígasztalós “akciónak” akár egy kellemes szeretkezés is lehet a vége, alapból ne úgy indulj neki. Nekünk nőknek a simogatás, érintés szeretetet fejez ki, azt mutatja, hogy valóban fontosak vagyunk és biztonságban érezhetjük magunkat. Azt mutatja, hogy képes vagy szavak nélkül csupán tettekkel vígasztalni, így a nő mellett állni, ha baj van vagy épp örül.

Testünk szeretetteljes érintésre vágyik. Az ölelés, a megérintés, a simogatás – ez mind a szeretet érintéssel kifejezhető módja. A párkapcsolatokban és a férfi-női kapcsolatokban is fontos a testi érintés pl. ölelés. A tapintásérzékelő idegvégződések halmazokban a test minden részén megtalálhatók, ezért a testi érintés mindennél több lehetőséget nyújt a szeretet kifejezésére. Van akinek annyira fontos a testi érintkezés ezen formája, hogy ennek hiányában nem is biztos a másik szeretetében.

A testi érintés kifejezhet szeretetet, gyűlöletet; ennél fogva lehet barátságos vagy ellenséges; közvetíthet örömet és fájdalmat. Egyes eseteket az emberek különböző módon élnek meg. Például egy pofon mindenkit sért, de megsemmisítő erejű azok számára, akiknek nagyon fontos a testi érintkezés. Az ölelés szeretetet közvetít, de nekünk nőknek szinte alapvető érzelmi szükségletünk.

Az érintés lehet:

 • közvetlen – teljes figyelmet, több időt igényel (pl: izomlazító masszázs)
 • közvetett – futólagos, kevesebb időt igényel (pl: egymáshoz simulás).

Aki válságba jut, annak nagy szüksége van mások szeretetére, különképpen, ha az illető nő. Ilyenkor egy ösztönös ölelés minden szónál kifejezőbb. Az érzelmi szükséglet betöltéséhez elengedhetetlen a gyengéd, szeretetteljes ölelés, érintés.

3 hozzászólás “Simogatás, kényeztetés

 1. Szeretem az öleléseket kapni a szerelmemtől, de annál jobb nincs amikor kölcsönösen adjuk azt egymásnak!!!

 2. Wááááááá, úgy beszélsz a fiúkról, mint szemellenzősökről, akiknek csak a szex kell! Van, akinek a farka helyett a szíve irányít! persze ott vannak a bunkó szexorientáltak, de bizony van, akinek többet ér egy kis bizalom vagy romantika, mint hogy mielőbb ‘belőjem a nőt’

 3. Hát ez egy nagy talány nálam!
  Vegyük sorra:
  Ő abszolút nem félt érintkezni velem (nekemdőlés/hozzásimulás), de ezek csak nagyon barátinak tűntek, lehet, hogy inkább abból származnak, hogy engem is úgy kezel, mint a “sok száz” barátnőjét. Ezek persze, főleg a szerelmi korszakomban több, mint erősen fel tudtak tüzelni.
  Én viszont ugyebár “alapból” nem nyúlhatok hozzá. Nyugodtan szóljatok le, ha rosszat mondok, de szerintem (és főleg most gondolom így) ez nem fer.
  Ha viszonoznám ezeket, valószínű, hogy nyomulásnak venné és innét már mindenki tudná folytatni a tragikus történetet.
  Viszont ha egyszer, egyetlen egyszer is kifejezhetném iránta való érzelmeim forróságát, pláne úgy, hogy “bele is egyezik”… az maga lenne a földi Paradicsom!
  Vagy ha alkalmam nyílna rá, bármit odaadnék azért, hogy legalább egyszer megcsókolhassam… ezért végkép bármit {amit lehet: testvéráldozat az persze nem lenne :)}
  De ezek lehet, hogy örökre csak legeslegédesebb vágyálmaim maradhatnak…
  De most, hogy belegondolok, talán az az 1%-nyi esély még nálam is megmarad…
  Holnap még bármi kiderülhet a 7 órás együttlét alatt…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük