<

Mutasd mit főztél, megmondom ki vagy!

A főzés női munka, igaz? Sok férfi mai napig így gondolja. De vajon mennyire imponáló egy lánynak ha egy férfi még egy egyszerű rántottát sem tud összeütni. Habár saját tapasztalataimra visszagondolva, talán ez az az étel, amit a férfiak legalább 70%-a sikeresen el tud készíeni. Egyébként elárulok valamit. A nők többsége nem érezné jól magát, ha mondjuk minden nap a párja főzne rá és a nők többsége “saját feladatának” érzi ezt.

Na jó, ismerek kivételt is, de azért nem az az általános. Tehát mi nők, “magunkénak” érezzük a konyhát és szívesen teszünk-veszünk ott, főleg ha ezzel szerettünk kedvére teszünk. Azonban ha olykor a férfi kényeszteti egy meglepetés vacsorával vagy egy szülinapra készült finom menüvel a párját, az biztosan nem marad hála nélkül. Vagy ha nincs kedved bonyolult receptekbe merülni, próbálj meg otthon lenni valamennyire a konyhai fogalmakban, mint pl. párolás, rántás, habarás stb. Hidd el, ha épp ismerkedsz és finoman megcsillogtatod “főző tudásod” az tetszeni fog a lánynak. Rögtön gondolhatja, hogy na ez a pasi sem csak elvárja, hogy belerepüljön a szájába az elkészült étel, hanem meg is becsüli azt. Hisz aki tisztában van a folyamatokkal, hogy mit, miért és hogyan kellett csinálni vagy mennyire volt nehéz az jobban megbecsüli a végeredményt. Melyik lánynak nem tetszene ugye, ha érezni, hogy megbecsülik, amit csinál.

Persze szót kell ejteni, azokról a lányokról, akik ledöbbenve néznek a habarás szó hallatán. Manapság, főleg a fiatal lányok között sok ilyen van sajnos. Leveheted-e a lábáról az ilyen tipusú lányt ál vagy akár igazi főzőtudásoddal? Tovább kell menni, ki kell puhatolózni, hogy vajon maga a főzés, mint cselekvés miatt nem szereti az egészet vagy csak inkább éttermi, esetleg gyorséttermi kajákhoz szokott. Ha ő neki nem barát a főzés, akkor hamar a karjaidban heverhet, ha akár pár apróbb dolgot össze tudsz ütni, mondjuk reggelire vagy vacsira. Ő másképp fogja meghálálni, de biztosan megtaláljátok a módját a hálának. 🙂 Ha olyan lányról van szó, aki éttermekbe szokott, akkor felesleges kitenned magadért, pláne egy egyszerű rántottával. Azzal tudod elcsábítani, ha étterembe viszed. Nem engedheted meg magadnak ezt? Próbálj spórolni és elvinni egy olcsóbb, de hangulatos kis csárdába, presszóba. Nem mindenképp fontos az 5*-os étterem. Szóval puhatolózz a lánynál, ő milyen típusba tartozik. Azonban az mindenképp jó tanács a csajozás egyik kelléke lehet, ha pár egyszerűbb receptet megtanulsz és a konyhai fogalmakkal is tisztában vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük